ACHTER DE LENS

Tom Brinckman

Ik ben Tom Brinckman (°1981) en samen met mijn vrouw Isabelle en dochters Ona en Millie woon ik in Sint-Michiels, een deelgemeente van Brugge. Na mijn grafische studies kon ik aan de slag bij Roularta Media Group waar actief was in de lay-out van de kranten. Begin 2017 maakte ik de overstap naar Stad Brugge waar ik als grafisch medewerker aan de slag ben bij de dienst communicatie en citymarketing.

Als autodidact is de passie voor fotografie gegroeid uit mijn interesse voor luchtvaart. Van het vastleggen van vliegtuigen en helikopters ging het al snel naar maken van reportage’s over oefeningen, airshows en dan vooral de mensen achter de machine’s.

Als freelance fotograaf en reporter in bijberoep ben ik vaak op pad om het nieuws in de ruime regio in beeld te brengen voor Krant van West-Vlaanderen. Fotoreportages van familie- en verenigingsleven tot creatieve portretten en sportfiguren. Schrijven van de kleine verhalen in de straat en interviews tot grote coverstory’s. Ook voor Deze Week, TamTam en Steps haal ik regelmatig boeiende mensen voor de lens.

Gaandeweg vertaalde die journalistieke aanpak waar mensen zich ook centraal zich ook als huwelijks- en portretfotograaf, met bijhorend grafisch ontwerp van gelegenheidsdrukwerk.

In mijn vrije tijd ben ik een recreatieve loper… met een marathon ambitie.

Publicaties

In diverse kranten, week- en vakbladen.

Instagram feed @tombrinckman